kleding bedrukken

6 Stappenplan om zelf je kleding te bedrukken

Heb je ooit al eens gedacht aan het bedrukken van je eigen kleding? Je kunt zo je eigen kleding en accessoires personaliseren en uniek maken. Hoe je dit doet leg ik je hieronder uit. Het kan misschien overweldigend zijn, maar ook jou gaat het lukken om je eigen kleding te bedrukken. Hier is een eenvoudig stappenplan om je op weg te helpen.

 

Stap 1: Kies je materiaal

De eerste stap is om te beslissen welk kledingstuk of accessoire je wilt bedrukken. Dit kan variëren van T-shirts, vesten, truien, schorten, kussenslopen, schorten, tassen en nog veel meer. Zorg ervoor dat het textiel zo veel mogelijk van katoen is gemaakt.  

 

Stap 2: Ontwerp je afbeelding

Nu je weet wat je wilt bedrukken, is het tijd om het ontwerp te maken. Dit kan een naam of tekst zijn, mar ook een afbeelding of logo. Er zijn verschillende software programma's die je kunnen helpen bij het maken van je ontwerp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Adobe Illustrator, Photoshop of de gratis software Canva. Zorg ervoor dat het ontwerp geschikt is voor wat je wilt bedrukken.

 

Stap 3: Print je ontwerp

Stuur het bestand met het ontwerp met de juiste afmeting naar info@petersritcreations.nl. Wij zorgen ervoor dat het een vector bestand wordt en jouw ontwerp geprint kan worden. 

 

Stap 4: Bereid het textiel voor

Je kunt het textiel van te voren wassen, maar is niet noodzakelijk. Wat je wel moet doen is het textiel strijken, voordat je het ontwerp gaat bedrukken. 

 

Stap 5: Plaats de transfer op het textiel

Leg de transfer met de witte kant naar beneden op het textiel. Leg hier overheen een bakpapiertje. Strijk het ontwerp met een strijkijzer op het textiel. Zorg ervoor dat het strijkijzer goed heet is en dat je het ontwerp gelijkmatig verwarmt door het bakpapier. Voer hier een lichte druk op uit.

 

Stap 6: Verwijder de folie

Laat na het strijken je textiel afkoelen. Doe dit ongeveer voor 10 minuten. Trek daarna voorzichtig het folie van het ontwerp. Leg hierna het bakpapier weer over het ontwerp en strijk nogmaals het ontwerp. 

 

Textiel bedrukken is een leuke en creatieve manier om je kleding of bijvoorbeeld tas te personaliseren. Met dit stappenplan kun je nu zelf je eigen kleding bedrukken. Lekker creatief bezig zijn en maak iets unieks en persoonlijks!

Terug naar blog

Reactie plaatsen